Husk at melde dig ind i en a-kasse når du studerer

Som studerende forbinder man ofte a-kasser og fagforeninger med noget man ikke skal tænke på før man er færdiguddannet og blevet ansat hos et firma. Der er dog en lang række fordele og ingen ulemper ved at blive medlem af en a-kasse imens du stadig modtager SU.

Mulighederne afhænger lidt af a-kassen, men overordnet hedder det normalt at kontingentet er gratis så længe man studerer, og man får mulighed for dagpenge fra dagen efter man har færdiggjort sin uddannelse. Samtidig giver de fleste hjælp til jobansøgning og CV skrivning når du skal søge dit første job.

Der er dog også en række grænser som skifter lidt fra a-kasse til a-kasse, men ofte vil der være en beløbsgrænse for hvor meget du må tjene ved siden af dit studie.

 

Tilmeld dig 12 måneder inden dimission

Tilmelder du dig senest 12 måneder inden dimission vil du opnå retten til dagpenge fra første dag efter du afslutter studiet, alternativt kan du tilmelde dig til og med 14 dage efter dimission og så vil du efter 1 måneds karantæne opnå ret til dagpenge.

Får du ikke tilmeldt dig inden de 14 dage efter endt uddannelse kan du stadig tilmelde dig, så skal du dog arbejde et år før du har ret til dagpenge og have arbejdet mindst 1924 timer det pågældende år.

Rådet er derfor at tilmelde dig tidligt i uddannelsesforløbet, du kan altid melde dig ud i slutningen hvis du ændrer mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *