Hvad er forskellen på en Fagforening og en A-kasse?

Det kan være svært at gennemskue hvad forskellen på en a-kasse og en fagforening er da de ofte udbydes af de samme firmaer og ofte sælges som en samlet pakke, men næsten alle udbydere tilbyder dig faktisk at vælge dem separat hvilket kan være smart når du skal finde den bedste pris.

Begge dele beskæftiger sig med at hjælpe deres medlemmer i arbejdsrelaterede situationer, enten når de er i arbejde eller når de er arbejdsløse, men der stopper lighederne også.

En a-kasse beskæftiger sig med at udbetale bistand til arbejdsløse medlemmer og flere og flere af dem arbejder også aktivt for at hjælpe medlemmerne i arbejde igen. Fagforeninger derimod arbejder mest med medlemmer der er i job eller har uoverensstemmelser med deres arbejdsgiver. Deres hovedmål er ofte at forhandle en overenskomst for branchen hvorfor det modsat a-kasser kan give mening at melde sig ind i en branchespecifik fagforening. Ud over det hjælper de medlemmerne individuelt i juridiske sammenhænge, som manglende udbetaling af løn, uenighed om ferie, kontrakter o. lign.

Fagforeninger beskæftiger sig altså med at forhandle betingelser på vegne af medlemmerne og hjælpe dem i juridiske sammenhænge hvor a-kassen beskæftiger sig med udbetaling af bistand til arbejdsløse medlemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *