Hvorfor en a-kasse og fagforening er en god ide

Når det går godt på arbejdsmarkedet og du er glad for din arbejdsgiver kan det være svært at se hvorfor du hver måned skal overføre 500,- til din a-kasse og 200,- til din fagforening selvom du får fradrag for skatten.

Men når det økonomiske opsving knækker og bliver til nedgang og konkurrencen på markederne gør det svært at finde et job står man modsat i en svær position hvis man ikke er medlem af en a-kasse, da man så kun er berettiget til kontanthjælp.

Længere perioder med stor arbejdsløshed er noget der historisk set vil ske flere gange igennem ens karriere for en gennemsnitlig lønmodtager, det er svære perioder hvor både den økonomiske, men også den faglige og psykiske støtte fra en a-kasse kan hjælpe en. Det kan være hjælp med videreuddannelse, finpudsning af ens CV eller en snak med en jobcoach der kickstarter ens karriere igen og det er svære områder at slå hul på alene og uden anden indtægt end en kontanthjælp.

En a-kasse er en billig forsikring der sikrer dig den lettest mulige vej tilbage på arbejdsmarkedet hvis du mister dit job, der er professionelle ansatte du let kan komme i kontakt med og som ikke laver andet end at rådgive folk der står i den samme situation.

Fagforeninger derimod kan hjælpe dig den dag den store fyrrerunde rammer dig job eller du bliver uvenner med chefen. De vil både sikre dig at der bliver forhandlet en fair overenskomst, men også at du får den bedst mulige fratrædelsesordning. Skulle din chef foretage sig noget ulovligt vil de også hjælpe dig juridisk eller ligefrem med en advokat i retten.

 

Selvom der er både fordele og ulemper ved at melde sig ind, så mener 3F at det er dumt ikke at melde sig ind som du kan se i videoen her under.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/LYipgQqMueg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *