Så let er det at skifte a-kasse

a-kasser

Overvejer du at skifte til en billigere a-kasse, men er bange for, at det er besværligt? Så læs med her, hvor du får en gennemgang af, hvor nemt det egentlig er at skifte a-kasse.

Dine data følger automatisk med

Mange ved godt, at de er medlem af en dyrere a-kasse, end de egentlig behøver at være, men gør ikke noget ved det, fordi de synes, det er bøvlet. De frygter for selve overflytningen fra den ene a-kasse til den anden, og derfor dropper de projektet, velvidende at de kunne spare mange penge ved at vælge en ny a-kasse. Det er synd og skam, for faktisk er det let som en leg at skifte a-kasse. Når først du har udset dig din nye a-kasse, melder du dig nemlig blot ind i den, og så er det faktisk klaret. De sørger nemlig for at melde dig ud af din gamle a-kasse, og ligeledes vil alle de data, der er på dig, automatisk rykke med over i den nye a-kasse. Du skal altså ikke gøre andet end at melde dig ind i din nye a-kasse, og så klares resten for dig.

Du kan spare mange penge på a-kasse

Selve udfordringen er altså ikke at skifte a-kasse, men derimod at finde en a-kasse, som er værd at skifte til. Her er det i høj grad prisen, du skal kigge på. Vil du for eksempel kun være medlem af en a-kasse for at kunne få dagpenge, kan du nemlig lige så godt blot vælge en billig a-kasse. Læse mere om hvordan du vælger en billig a-kasse på informeo. Dagpengesatsen er fuldkommen fastlagt, hvilket vil sige, at alle a-kasserne udbetaler det samme i dagpenge. Grunden til, at man alligevel ikke altid blot kan vælge den billigste løsning er derfor ikke dagpengerelateret, men handler derimod om a-kassens muligheder for at hjælpe dig, hvis du eksempelvis bliver fyret. Der er generelt forskel på deres kompetencer og services, og derfor kan det i nogle tilfælde godt betale sig at give lidt mere for sin a-kasse.

Vælg a-kasse efter fag

Vil du gerne have en a-kasse, som virkelig kan være dig behjælpelig, er det altså ikke sikkert, at du skal tage den allerbilligste mulighed. Derimod kan der være god mening i at vælge en a-kasse, som er specifikt tilpasset dit fagområde, hvorved de vil være bedst rustede til at hjælpe dig. Man giver oftest lidt mere for fagspecifikke a-kasser, men for nogen vil det være pengene værd. Generelt er det de a-kasser, der fagmæssigt favner bredt, du kan få til den bedste pris, så vil du spare penge, er det disse, du skal kigge efter. Generelt set er det naturligvis også en god idé at undersøge, hvad andre kunder siger om den pågældende a-kasse, så du ved, hvad du kan forvente dig af dem. Ligeledes giver det god mening at snakke med dine kollegaer om, hvilken a-kasse de har valgt. Er I beskæftiget inden for samme fag, vil I nemlig ofte have god grund til at vælge den samme a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *