Sammenlign Priser På A-Kasser

Da arbejdere gik sammen for mere end 100 år siden og dannede de første ikke statsstøttede a-kasser var det for at hjælpe dem der ikke var i arbejde indtil de kunne finde et nyt job. Den manglende statsstøtte betød dog at de enten skulle være meget dyre når det gik godt, så de havde kapital til perioder med høj arbejdsløshed, eller at de ville gå konkurs efter en årrække med høj arbejdsløshed.

Det var derfor en ny tid da staten gik ind og støttede den første a-kasse i 1907 og vi kan kun takke fagforeningerne for at give arbejderne den magt, at de kunne få staten til at støtte dette.

Siden er der sket mange ting og længe var det mest almindelige at man valgte den a-kasse som ens fagforening stod for. Igennem de sidste 20 år er konkurrencen for a-kasser dog skærpet på samme måde som den er for fagforeninger og der er kommet en lang række nye spillere på markedet. Det kan derfor virke svært at overskue, men der kan være store penge at spare.

Lad os sige at du giver 100kr mere i måneden for din a-kasse. Det er 1200 om året og med et gennemsnitligt arbejdsliv på 39 år er det 46.800 DKK igennem dit arbejdsliv, eller hvad der svarer til at flyve 10 personer en uge til Tyrkiet all inclusive den dag du går på pension.

Bliver du arbejdsløs er det dog også din a-kasse der afgør hvilke tilbud du får ud over din udbetaling og mange a-kasser tilbyder også hjælp til at holde dig i arbejde når du ikke er arbejdsløs. Skal du selv til at betale for et kursus, en coach eller noget helt 3. kan de 46.800 hurtigt få ben at gå på.

 

Hvad får du for dine penge?

Det store spørgsmål du skal stille dig selv er hvad du får for dine penge. Med det i baghovedet kan du vælge den rette a-kasse til dig. Arbejder du indenfor salg og markedsføring kan det være at du gerne vil give lidt ekstra for at være medlem af Business Danmark a-kassen hvor de tilbyder coaching, råd og kurser indenfor dette, både til arbejdsløse og dig der er i arbejde, men som overvejer at skifte retning.

Hos Billig Akasse Guide kan du finde en liste over alle danske a-kasser Der kan hjælpe dig med at få et overblik. Som du kan se er der stor forskel og er du i forvejen ved en a-kasse der ikke har de store tilbud til dig som medlem, så er der ingen grund til at betale ekstra for noget som du ikke har brug for.

Så brug lige 10 minutter på at tjekke om den a-kasse du har valgt er den rette, måske du kan spare penge eller måske du kan få nogle bedre muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *