Vælg den billigste a-kasse

Jeg har netop skrevet lidt om sammenligning af a-kasser, men i dag skal det handle om noget langt mere enkelt, nemlig hvordan du finder den billigste a-kasse, og hvorfor det er lige netop den du skal vælge.

Få styr på dine behov

Skridt nummer et er at finde ud af hvad du reelt har brug for, alle har langt fra brug for de samme muligheder og løsninger, da vi alle er et forskelligt sted rent arbejdsmæssigt. Enkelte hører naturligvis under samme overenskomst, men der er stadig variabler, som der skal tages hensyn til.

Start med at se på din arbejdssituation. Er du funktionær, studerende, deltidsarbejder eller noget helt tredje. Er du selvstændig, så kan det på ingen måde anbefales at være medlem i en a-kasse, da din mulighed for at få dagpenge er tæt på ikke eksisterende. Her er det bedre at have en plan b klar, det kunne f.eks. være en ide om hvad du kan bruges til på arbejdsmarkedet, hvis dit selvstændige virke ophører.

Er du ansat under en overenskomst, er det en meget god ide at være medlem af både a-kasse og fagforening, da du på den måde er sikret økonomisk og juridisk, hvis der måtte opstå tvister af den ene eller anden slags.

Vælg den billigste

Det er ikke altid at den billigste a-kasse er den bedste, sådan lyder det hvis du spørger 3F, som har den ubestridte rekord som Danmarks suværent dyreste a-kasse. Problemer her er bare at du betaler til bl.a. Socialdemokratiet i forbindelse med dit medlemsskab, og det er ikke noget videre smart løsning, slet ikke hvis du måske stemmer på noget helt andet. 3F selv kalder det for en “politisk organisation”, men det er heller ikke forkert at kalde det.

Der findes en lang række billige a-kasser, her kan bl.a. nævnes Det Faglige Hus, Krifa, Business Danmark m.fl.

Du kan sammenligne a-kasser flere steder online. Og det er vigtigt at have øje for detaljen, da det let kan blive rigtig dyrt, så husk at vælg med omhu. Det kan i allerhøjeste grad betale sig.

Du kan læse mere om a-kassen og dens historie hos Wikipedia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *